Recent Updates Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • RE:/BLOG 10:52 AM on March 4, 2017 Permalink | Reply
    Tags: ADAPATER, , , COMMUNICATION, , GAME, , WONDERSWAN   

    BLOG: Wonderswan Communication Adapter 

    Thank you to my favourite seller! Akhirnya complete juga set wonderswan.

     
  • RE:/BLOG 10:00 AM on February 15, 2017 Permalink | Reply
    Tags: , , D-ARK, D-ARK VER 15TH, ,   

    BLOG: Digivice D-Ark ver.15th Sudah Sampai 

    Penantian Pre-Order sudah berakhir! Sampai pun akhirnya D-Ark ver.15th! Baru sampai je, belum start main lagi. Sebab nak kena habiskan dulu D-3 ver.15th.

     
  • RE:/BLOG 10:58 AM on January 8, 2017 Permalink | Reply
    Tags: 20TH, ANNIVERSARY, ,   

    INFO: Digital Monster 20th Anniversary 

    2 colors will be available called- Brown and Blue

    Brown will have Agumon’s digiegg and Blue will have Gabumon’s digiegg.
    Anime evolution line. Exclusive each color

    Feature Digimon from the version 1 thru version 5 VPETs

    You will raise two Digimon at once.
    The Digimon will eat together, sleep together, and, of course, poop together

    The entire Digimon Evolution cycle is now 2 days.
    Life span is still unknown

    Two gauges control the battle. The left is timing, the right is intensity.
    The two of these affects your attack power

    You can Tag Battle with your friends! You can also battle against a copy of your friend’s Digimon when you link up to their 20th V-Pet.
    COPY is for battle purpose only

    Appearance of Dracomon & Huckmon

    New Digimon! Zubamon

    If you continue to use Slayerdramon and Breakdramon in tag battles they will be able to fuse into Examon

    Hardcore Colliseum Mode! You’ll do consecutive battles against Omegamon, Dukemon, Beelzebumon, and Lucemon Falldown Mode.

    Tons of extra Digimons

    Terima kasih kepada Sinobali DDM untuk info ini

     
  • RE:/BLOG 12:02 PM on December 17, 2016 Permalink | Reply
    Tags: ,   

    INFO: Details berkaitan VPET Ver.20th 

    Well … well … well … Dah tak lama je lagi ni. Angin sepoi-sepoi bahasa meniup kata “suh beli”. Haduihh~ Stay Strong!

    *tengok wallet pakcik ada apa?* Sabar, sabar dan bertabahlah wahai hati, jangan panic lagi. PO belum buka lagi.Apa-apapun, pakcik share dulu la apa details yang kita boleh dapat dari perbincangan yang ada dalam forum nih.

    New details including price and release date are here;
    https://goo.gl/OJCz0l

     
  • RE:/BLOG 12:00 AM on October 29, 2016 Permalink | Reply
    Tags: , DATA LINK, DATA SQUAD, DATS, ,   

    GAMBAR: Digimon Data LINK Digivice (US Version) 

    Virtual Pet: Data Link Digivice

    Version: Ikuto’s Digivice iC

    Ulasan: 

    Digivice Data Link menggabungkan sistem v-pet dan cara permainan quest-based. Permainan quest-based agak menarik, cuma korang memang tak dapat nak jangka bila Mission alert akan masuk. Walaupun ada fungsi v-pet, korang tak perlu risau kalau Digimon korang tak terjaga dan takut asyik terlepas dengan Mission alert untuk permainan quest-based, sebab Data Link ada fungsi PAUSE. Jadi tak perlu risau kalau tiba-tiba terlupa nak bagi makan kat Digimon korang atau terlupa nak bawa ke mana-mana.

    Info tambahan, korang jangan terkonfius Digivice Data Link dengan Digivice IC/Burst. Kedua-dua Digivice dari siri Digimon Saver ni memang nampak sama.

    Digivice Data Link adalah Digivice Versi US dan Digivice IC/Burst  adalah Digivice versi Japan. Jadi, jangan tanya kenapa Digivice korang tak boleh connect untuk battle kalau satu Versi US dan satu Versi Japan.

    Ini sebabnya, Versi US connection menggunakan IR dan untuk Versi Japan guna besi 3 prog. Untuk pengetahuan korang juga, Digivice Data Link (Versi US) tak boleh connect dengan DigiWindow.

    (More …)

     
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel