Updates from December, 2017 Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • RE:/BLOG 9:45 AM on December 7, 2017 Permalink | Reply
    Tags: , Dual Miner, Nanopool, Remove DevFee   

    GUIDE: Claymore’s Dual GPU Miner PART2 

    Yang mana terlepas PART 1 untuk Tutorial paling noob saya ni, korang boleh pergi ke link ini;

    GUIDE: Claymore’s Dual GPU Miner PART1

    Dah ada yang berjaya run command Claymore tak? Kepada mereka yang dah berjaya, TAHNIAH. Yang belum takpa, don’t worry. Camner nak run command Claymore tu? Sabar, ada beberapa part yang kita nak edit dulu.

    (More …)

     
  • RE:/BLOG 5:55 PM on November 20, 2017 Permalink | Reply
    Tags: bitcoin, , dual mine, ethereum, mine, mining   

    GUIDE: Claymore’s Dual GPU Miner PART1 

    Ada yang kaki mining yang baru nak start macam saya? Masih kategori ikan bilis yang tak tau apa-apa pun pasal mining? Takpe, lantak la orang lain nak cakap apa pasal mining nih, janji duit korang yang habis. Bukan duit orang lain. Saya bukan la terer sangat pasal mining ni. Tapi, saya akan try share serba sedikit macam mana korang nak mining. Ini pun hasil dari dig around kat Internet plus pemahaman sendiri. Kalau ada salah silap, tolong la komen yer.

    Fokus: Mining Ethereum guna Claymore di Nanopool

    Currency: Ethereum

    Software: Claymore

    Pool: eth.nanopool.org

    Bonus: Kita cuba remove DevFee

    Yang penting;

    • Pastikan korang dah ada rig sendiri atau baru ada minat.
    • Pastikan GPU compatible untuk mining Ethereum (paling minimum GPU 4gb, contoh GTX1050ti )
    • Pastikan korang tahu guna ubuntu, recommend guna Ubuntu Desktop 16.04. Kalau nak server 16.04 pun boleh.
    • Pastikan korang tahu nak install drive untuk GPU masing-masing.
    • Pastikan tahu guna Terminal/command line. Kalau tak tahu, boleh Google, Bing, Yahoo Search …
    • Pastikan korang ada Wallet Ethereum – Kalau tak pasti nak guna mana satu, boleh guna Luno

    KENAPA minimum GPU 4GB? Ini sebab ada kena mengena dengan saiz DAG file yang dimana saya pun tak tahu amende DAG tu. Yang penting DAG akan “disimpan” terus ke Memory GPU korang. Jadi kalau saiz DAG tak muat kat GPU korang, maka dengan itu, sila upgrade GPU. Korang boleh baca lebih lanjut dan tengok saiz DAG file dari masa ke semasa di link bawah ni;

    Semasa post ini dikarang, saiz DAG adalah 2.22GB – 7 Dis 2017

    DAG size calculator | Investoon

    (More …)

     
  • RE:/BLOG 12:19 PM on August 6, 2017 Permalink | Reply
    Tags: , , , , ,   

    GUIDE: DIGIMON VPET 20TH ANNIVERSARY 2017 

    Okay, walaupun saya sudah dapat vpet 20th saya sendiri dari Dee D. Hamdi, tapi saya tak start main lagi vpet 20th. Tujuan GUIDE ni sebab saya nak kumpulkan maklumat & guide untuk digimon vpet 20th yang disumbang oleh otai DDM dan beberapa sumber lain seperti dari forum withthewill dan wikimon. Apa-apa pun, saya akan credit kan kepada abam-abam otai DDM kita yang sudah explore segala tips dan tricks untuk vpet 20th ini. Terima kasih banyak-banyak saya dahulukan kepada meraka yang sudi share info 🙂

    (More …)

     
  • RE:/BLOG 4:31 PM on June 22, 2017 Permalink | Reply
    Tags: , , MANUAL,   

    Translated Manual for Vpet 20th! Thank you SINOBALI! 

    DOWNLOAD HERE

    After working for almost 3 days non stop for…

    Posted by Sinobali Digimon Market on Wednesday, June 21, 2017

     
  • RE:/BLOG 9:03 PM on August 28, 2016 Permalink | Reply
    Tags:   

    GUIDE: Bina Arduino Sendiri 

    Yup, memang ada yang tanya boleh tak kalau guna benda lain selain arduino untuk buat projek tabung elektronik.

    Jawapan saya boleh, asalkan boleh guna coding saya, semestinya boleh. Kalau selain dari itu, saya tak dapat nak tolong.

    Saya faham, ada yang bertanya mungkin sebab nak siapkan projek FYP atau ada projek-projek lain dengan alasan tak boleh guna produk sedia ada seperti arduino dan sebagainya, kena bina sendiri. Jadi, saya cuba untuk tolong anda dengan jawapan yang mungkin boleh jadi penyelesaian alternatif bagi anda. Selebihnya, terserah kepada kudrat dan kreativiti anda.

    Jadi, untuk jawapan selepas ini kalau ada yang bertanya boleh tak guna selain arduino untuk projek tabung elektrik sebab tak boleh nak guna arduino, ini jawapan saya; How-to Bina Arduino Sendiri. Yang pasti, ini bukan tutorial saya dan mungkin ada banyak lagi tutorial yang boleh bantu anda untuk bina arduino sendiri.

    Bahan Bacaan:

    Selamat mencuba dan semoga berjaya

     
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel