Recent Updates Page 6 Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • RE:/BLOG 10:22 PM on October 8, 2016 Permalink | Reply
    Tags: , D2, , , TAICHI, YAGAMI   

    GAMBAR: Digivice D2 Ver.15th (デジヴァイス ver.15th, Dejivaisu ver.15th) 

    Virtual Pet: Digivice D2 Ver.15th (デジヴァイス ver.15th, Dejivaisu ver.15th)

    Version: Yagami Taichi Color

    Memang cool lah! Setelah beberapa belas tahun tak jumpa Digimon. Pakcik terus beli D2 15th masa mula-mula nak buat collection sendiri. Pastu jumpa pula ada group DDM kat Facebook yang memang sangat aktif kat Malaysia ni, lagi bersemangat nak tabur daun-daun hijau untuk tunggu PO yang akan datang menanti 🙂

    (More …)

     
  • RE:/BLOG 10:14 AM on October 2, 2016 Permalink | Reply
    Tags: , EMS, POST, RETENTION   

    BLOG: Pos to Malaysia, EMS “Retention” 

    Ha! Mesti cuak kan bila package atau parcel korang sangkut dengan status “Retention”? Alamakk! Sangkut!!!

    Takpe, bukan korang sorang je yang cuak, abam pun cuak juga sebenarnya. Ingatkan tak lepas Kastam. Tapi, bila cari-cari kat Google, Retention tu maknanya tiada orang nak sign parcel/terima package tu ataupun korang tiada kat rumah masa abam posmen hantar parcel tu.

    Itu pun lega sebab abam terjumpa thread pasal EMS Retention kat forum lowyat.net (https://forum.lowyat.net/topic/2827837/all)

    EMS JP to MALAYSIA

    Ini status pos yang korang nampak dari website japanpost.jp (http://www.post.japanpost.jp/int/ems/index_en.html)

    Jadi, bila korang tiada kat rumah masa abam posmen tu nak datang beraya, abam posmen tu tinggalkan surat cinta kepada korang untuk pickup kat mana, ataupun korang boleh call Customer Service Pos Malaysia (1 300 300 300).

    Pos Malaysia

    Guna tracking number yang sama kat japanpost.jp tadi untuk track kat pos Malaysia (http://www.pos.com.my)

     

     
  • RE:/BLOG 9:03 PM on August 28, 2016 Permalink | Reply
    Tags:   

    GUIDE: Bina Arduino Sendiri 

    Yup, memang ada yang tanya boleh tak kalau guna benda lain selain arduino untuk buat projek tabung elektronik.

    Jawapan saya boleh, asalkan boleh guna coding saya, semestinya boleh. Kalau selain dari itu, saya tak dapat nak tolong.

    Saya faham, ada yang bertanya mungkin sebab nak siapkan projek FYP atau ada projek-projek lain dengan alasan tak boleh guna produk sedia ada seperti arduino dan sebagainya, kena bina sendiri. Jadi, saya cuba untuk tolong anda dengan jawapan yang mungkin boleh jadi penyelesaian alternatif bagi anda. Selebihnya, terserah kepada kudrat dan kreativiti anda.

    Jadi, untuk jawapan selepas ini kalau ada yang bertanya boleh tak guna selain arduino untuk projek tabung elektrik sebab tak boleh nak guna arduino, ini jawapan saya; How-to Bina Arduino Sendiri. Yang pasti, ini bukan tutorial saya dan mungkin ada banyak lagi tutorial yang boleh bantu anda untuk bina arduino sendiri.

    Bahan Bacaan:

    Selamat mencuba dan semoga berjaya

     
  • RE:/BLOG 10:25 PM on August 5, 2016 Permalink | Reply
    Tags: , , , ,   

    GUIDE: Digivice D3 ver.15th Anniversary [reddit] 

    Wow! Here guys! A complete guide for D3 ver.15th! But this one from reddit

    (More …)

     
  • RE:/BLOG 11:21 PM on August 3, 2016 Permalink | Reply
    Tags: , , , ,   

    GUIDE: Digivice D3 ver.15th Anniversary [by DDM] 

    Credit to our bros and Terry Chan at DDM, for their effort exploring D3 ver.15th and sharing knowledge. Basically D3 is a “universal” digivice (imo). That is connectable with vpets, pendulums, digivices and D3 alike.

    DIGIVICE IS A PEDOMETER:

    You can either clip the D3 on your belt buckle or manually shake it to “Walk” so it can travel the steps in the map to encounter Digimons.

    • Every 100 steps you gain a DP (DP is used for evolution purposes/scanning/training)
    • Every 250 steps you encounter a Digimon to fight
    • If you lost the battle, you will be pushed back 500 steps so try not to lose.

    Digivice 3D ver.15th

    (More …)

     
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel