Tagged: VPET Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • RE:/BLOG 12:19 PM on August 6, 2017 Permalink | Reply
    Tags: , , , , VPET,   

    GUIDE: DIGIMON VPET 20TH ANNIVERSARY 2017 

    Okay, walaupun saya sudah dapat vpet 20th saya sendiri dari Dee D. Hamdi, tapi saya tak start main lagi vpet 20th. Tujuan GUIDE ni sebab saya nak kumpulkan maklumat & guide untuk digimon vpet 20th yang disumbang oleh otai DDM dan beberapa sumber lain seperti dari forum withthewill dan wikimon. Apa-apa pun, saya akan credit kan kepada abam-abam otai DDM kita yang sudah explore segala tips dan tricks untuk vpet 20th ini. Terima kasih banyak-banyak saya dahulukan kepada meraka yang sudi share info 🙂

    (More …)

     
  • RE:/BLOG 10:58 AM on January 8, 2017 Permalink | Reply
    Tags: 20TH, , , VPET   

    INFO: Digital Monster 20th Anniversary 

    2 colors will be available called- Brown and Blue

    Brown will have Agumon’s digiegg and Blue will have Gabumon’s digiegg.
    Anime evolution line. Exclusive each color

    Feature Digimon from the version 1 thru version 5 VPETs

    You will raise two Digimon at once.
    The Digimon will eat together, sleep together, and, of course, poop together

    The entire Digimon Evolution cycle is now 2 days.
    Life span is still unknown

    Two gauges control the battle. The left is timing, the right is intensity.
    The two of these affects your attack power

    You can Tag Battle with your friends! You can also battle against a copy of your friend’s Digimon when you link up to their 20th V-Pet.
    COPY is for battle purpose only

    Appearance of Dracomon & Huckmon

    New Digimon! Zubamon

    If you continue to use Slayerdramon and Breakdramon in tag battles they will be able to fuse into Examon

    Hardcore Colliseum Mode! You’ll do consecutive battles against Omegamon, Dukemon, Beelzebumon, and Lucemon Falldown Mode.

    Tons of extra Digimons

    Terima kasih kepada Sinobali DDM untuk info ini

     
  • RE:/BLOG 5:00 PM on July 4, 2016 Permalink | Reply
    Tags: , , , , , VPET   

    GUIDE: D-3 ver.15th Shaking Hot Tricks! 

    HOHOH! Saya tak sempat nak belek D-3 ver.15th lagi. Baru sempat buka kotak je dan disebabkan diri ini tiada pengalaman dengan mana-mana D-3 untuk dikongsikan, saya tolong kongiskan bersama tips-tips eksperimen yang yang telah dilakukan oleh rakan-rakan DDM kita.

    Kalau ada penambahan lagi, Reply saja kat thread ini. Nanti saya update. Semoga dapat dimanfaatkan oleh Tamers lain 🙂

    Basic Question about D-3 – Apa itu Vi dan Va? Kejap terlebih, kejap terkurang, kejap naik, kejap tak.

    https://www.facebook.com/groups/DigimonDigiDestinedMalaysia/permalink/1010905159016954/

    (More …)

     
  • RE:/BLOG 4:11 PM on July 4, 2016 Permalink | Reply
    Tags: , , , , , VPET   

    INFO: Crest of Courage D2 & D3 ver.15th Only for Marketing? 

    What? The mysterious Crest of Courage in D2 ver.15th and D3 ver.15th just for Marketing? Apa?! Ini sangat mengejutkan! Bandai so Pandai (Clever)! Satu penemuan baru oleh ahli DDM, beliau berjaya mendapatkan Imperialdramon Paladin Mode (PM) dan Veedramon tanpa D2 ver.15th. Hanya dengan menggunakan Detect Wave di peta 26.

    Then, apa gunanya Crest of Courage? Jeng … jeng … jeng

    https://www.facebook.com/groups/DigimonDigiDestinedMalaysia/permalink/1011993715574765/

    (More …)

     
    • Anonymous 6:01 PM on July 12, 2016 Permalink | Reply

      LOL sapa kata perlu ada D2 baru bleh dapat PM? D2 Crest of Courage to untok unlock special scene jek la.

      • john Cena 1:45 AM on July 15, 2016 Permalink | Reply

        biasa la bro.. ble dah tak tau, kesimpulannye kne main agak2.. jd thanks utk article ni jgk sbb da bg info yg berguna kpd yg tak tau macam saya ni.. huhu..

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel